Lezing Kop van Zuid 27 november 2014

Bijna 25 jaar geleden werd het masterplan voor de Kop van Zuid vastgesteld. Onder aanvoering van Riek Bakker werd in de jaren negentig gestart met de herontwikkeling van het voormalige havengebied tot een stuk stad van internationale allure, met de oplevering van De Rotterdam als meest recente wapenfeit.

Ondernemersnetwerk KOP010 organiseert donderdag 27 november een lezing over de ontwikkeling van de Kop van Zuid. Daarin blikken we deels terug op de afgelopen 25 jaar en passeren interessante en opmerkelijke stappen, overwegingen en beslissingen de revue. Ook maken we een voorlopige balans op: is het gebied geworden wat het moest worden? Wat is een succes gebleken en wat (nog) niet? En wat staan er nog voor belangrijke initiatieven op stapel?

De lezing wordt verzorgd door Mirik Jung (gemeente Rotterdam, tussen 1999 en 2011 als stedenbouwkundige nauw bij Kop van Zuid betrokken), Joke Vos (tekende als architect voor een deel van de woningen in de wijk Stadstuinen) en Frans de Jong (gemeente Rotterdam, accounthouder Feijenoord-Charlois). Natuurlijk is er alle gelegenheid voor vragen en discussie, en aansluitend vindt er een borrel plaats.

Er is slechts plaats voor 35 personen, dus meld je snel aan! Aanvang: 20.00 uur, Suitehotel Pincoffs.