Netwerkborrel 29 oktober 2015: ‘alternatieve’ geneeswijzen

In 2012 werden bijna 1 miljoen mensen behandeld door een alternatieve genezer. Vooral hoogopgeleiden van 30-65 jaar bezochten een acupuncturist, homeopaat of chiropractor. ‘Alternatieve geneeswijzen’ is een verzamelnaam voor vele alternatieve behandelingen. De meningen erover zijn behoorlijk verdeeld. Wil je meer inzicht krijgen, kom dan naar de bijeenkomst en ervaar!

Khing Njoo en Dilara Hammudoglu, beiden arts, zijn KOP010-leden van het eerste uur. Khing geeft, naast haar werk bij het Nederlands Huisartsen Genootschap, in haar Studio Zachte Kracht trainingen in o.a. mindfulness en Qigong. Dilara is arts bij de bloedbank Rotterdam en voert als acupuncturist complementaire ondersteunende behandelingen uit in haar praktijk.

Khing Njoo neemt je mee in de wereld van Qigong, een eeuwenoude bewegings- en meditatieleer uit China. Qigong bevordert je fysiek en mentaal evenwicht en weerbaarheid. Khing zal clipjes van qi demonstraties laten zien en een simpele oefening met ons doen.

Acupunctuur kijkt als complementaire geneeswijze naar de mens als geheel en niet alleen naar de ziekte op zich. Acupuncturist Dilara Hammudoglu gaat ons uitleggen wat acupunctuur is en geeft daarbij een korte demonstratie.

Zoals gewoonlijk beginnen we de avond met het verwelkomen van nieuwe en bekende gezichten, maken we tijd voor mededelingen en voor wat gebiedsmanager Okach Bouchtaoui ons te vertellen heeft over de wijktafel op 5 november in Villa Zebra.